Jadi Top Comments Budak Nakal Blogspot Dapat RM50

54 comments

Salam semua, hari ini koz ada berita terbaik untuk korang semua di mana koz telahpun membuat keputusan untuk mencari TOP Comments untuk Budak Nakal Blogspot setiap bulan.

Setiap Top Comments akan mendapat hadiah wang tunai berjumlah RM50. Okey bukan....Jadi apa tunggu lagi, jom rebut peluang ini untuk memenangi hadiah wang tunai ini.

Pemenang akan diumumkan pada minggu pertama setiap bulan dan peluang ini terbuka kepada semua blogger, insyallah...


Template Terbaru Budak Nakal Blogspot

21 comments

Salam semua, Alhamdulillah akhirnya tercapai juga hajat koz untuk memperbaharui template Budak Nakal Blogspot ini. Apa macam, terbaik tak template yang koz hasilkan ini? Komen sikit hihihi...

Proses mereka template ini telah koz mulakan sejak pagi tadi. Memang hari ini kerja tumpu pada template ini sahaja dan inilah hasilnya.Koz sangat berpuas hati dengan hasil ini kerana ia menepati cita rasa yang koz idamkan sebelum mula mereka design di dalam template ini.

Rasanya di sini sahaja koz dapat catitkan, mungkin di sebabkan kepenatan kot mengadap script-script dalam menghasilkan template ini, Akhir bicara Assalammualaikum...





Assalamualaikum April !

6 comments


Assalamualaikum dan hai semua pembaca blog Budak Nakal. =)


Wah, sekejap je dah masuk bulan April kan?
Hm, bulan April ni sangat bermakna buat aku taw. Sebabnya, bulan ni adalah bulan kelahiran aku. Dan kalau korang ingat, bulan April jugak merupakan bulan kelahiran Nabi Muhammad S.A.W (20 April Tahun Gajah)



Sempena umur aku yang nak masuk 20 tahun tak lama lagi, aku nak petik lah sepetikan ayat dari sebuah buku yang aku sangat suka. 



Untuk apa aku hidup?

Manusia tidak wujud secara kebetulan. Ia sebahagian perancangan Ilahi. Manusia tidak wujud sia-sia. Kita akan diuji antara iman dan kufur. Oleh kerana peluang kita hidup di dunia hanya sekali, sebelum betul-betul hidup di akhirat, maka amat perlu kita jelas dan cakna akan tujuan kita bertebaran di muka bumi Allah ini.

Pepatah Arab ada menyebut; hidup tanpa tujuan ibarat sampan tanpa dayung, tidak mampu ke mana-mana. Tanpa tujuan kita hanya mampu berjalan persis orang buta, tidak jelas arah tuju. Tanpa tujuan, kita terkial-kial dalam membuat pilihan.

Tujuan hidup kita ada kaitan dengan hubungan kita dengan Allah (menjadi hamba Allah yang taat) dan hubungan kita dengan manusia serta seluruh makhluk-Nya yang lain (berperanan sebagai khalifah sebaiknya).

Justeru, selari dengan potensi besar yang dianugerahkan oleh Ilahi kepada semua manusia, sama-sama kita sibuk untuk memaknakan tujuan hidup hakiki untuk ke destinasi abadi.

Oleh: Husna Hassan, editor Majalah Gen-Q




Okay. 
Aku tamatkan sesi pembukaan April ni dengan lafaz Bismillah dan salam perkenalan untuk korang semua. Kalau korang tertanya-tanya siapalah 'aku', aku adalah seorang penulis belakang tabir kat Blog Budak Nakal ni. Dan kalau korang perasanlah, nama aku adalah Iman Hayfa (Sebenarnya, ini bukan nama betul aku pun. Sekadar nama pena kat sini je. Hehe #peace) dan merupakan anak jati Muo. Eh, I mean orang Johor lah. Ada sesapa orang Johor lagi kat sini? Sila lah komen "Saya Geng Iman!" kat bawah nanti ea.


Aku ni pemalu orangnya. hewhew :3





Sepatah kata Iman Hayfa:

Kalau nak berkenalan dengan aku, boleh je singgah jap kat blog (Blog Iman Hayfa). TAPI, buat sementara waktu ni, aku privatekan kejap blog tu atas sebab nak buat perubahan sikit. InsyaAllah, blog tu akan dibuka semula pada tarikh 6 April nanti (permulaan nafas baru untuk blog kesayangan pada tarikh kelahiran tuan empunya =P). Jangan lupa datang ea. Mekaseh. hewhew

Crew: Budak Nakal Blogspot (Blog Iman Hayfa)
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net