" Tempahan Design @ Budak Nakal "

42 comments

click to zoom

Hai all...ahak hari ini koz nak maklumkan satu berita terbaik untuk korang Yang memerlukan perkhidmatan design header, banner dan sebagainya.Koz bermula dari hari ini sedia menerima tempahan header, banner dll dari sesiapa yang mermelukannya. Di sini koz lampirkan design-design yang koz pernah buat:-


Design Header (flash design + animasi)RM60

yanmieonline.com

raracandyfloss.com











cisdel.com













Design Header (flash design)RM40
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site









Banner promot (flash design + animasi)RM30

Banner promot (flash design)RM25





Watermark RM15

yanmieonline.com






cintailahi.com









tentangikram.com



pupel.blogspot.com
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site


Jika berminat sila senaraikan kandungan di bawah:

nama:
Link Blog/Website:
Tajuk:
Isi Idea Korang:
Colour:
Saiz Header:
Header Lama(lampirkan kalau ada):

Dan emailkan ke kozumi_ro@yahoo.com atau masej di talian 016 6302700...


Pembayaran boleh di laksanakan di:-
Photobucket
No Account: 164119075040
Nama: Wan Md Hasrul

Photobucket
No Account: 14230001069204
Nama:Wan Md Hasrul

Tutorial Pasang Widget Ketupat Raya Di BLog

13 comments



Hai all...apa kabar...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget koz yang berikutnya ...Kali ini koz telah mereka widget ketupat contoh design seperti di atas...Sebelum ini koz dah design dua widget seperti di bawah:-



Jadi hari ini koz telah hasilkan widget ketupat pula... kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah
Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...
Save dan lihat hasilnya...
Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang




Selamat mencuba^ ^...

Komik Raya @ Budak Nakal Blogspot

7 comments


Hai all...apa khabar?sihat ke.....Ni puasa ke tak ni....hihihi...Sebelum koz  ceritakan berkenaan post kali ini koz nak tanye,korang dh guna ke widget raya yang koz dh buat?Kalau belum korang boleh lihat di SINI dan SINI...Okey post kali ini koz nak kongsi dengan korang hasil kerja koz dalam bidang seni...Art koz pada kali ini adalah dalam versi komik...Ahak sekeping je koz buat....okey tak???

Tutorial Pasang Widget Mercun Raya Di BLog

13 comments


Hai all..apa kaba... okey hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget koz yang berikutnya ...Kali ini koz telah mereka widget mercun contoh design seperti di atas...macam mana,cantik tak?...Widget ini koz hasilkan menggunakan sofware macromedia flash...Jadi kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah
Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...

Save dan lihat hasilnya...
Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang



Selamat mencuba^ ^...

Tutorial Pasang Widget Pelita Raya Di BLog

40 comments

Hai all..apa kabar??puasa tak hari ini?^^ okey hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget yang koz buat khas sempena hari raya yang akan tiba nanti...Kali ini koz telah mereka widget pelita untuk menerangi cahaya di blog korang^^..contoh design seperti di atas...macam mana,cantik tak?...Widget ini koz hasilkan menggunakan sofware macromedia flash...Dan widget ini mempunyai animasi api pada pelita tersebut...koz buat simple sahaja^^...Jadi kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah

Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...

Save dan lihat hasilnya...

Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang



Selamat mencuba^ ^...

Amalkan Sikap Membaca Di Mana Sahaja...

6 comments

Hai all..apa khabar...Salam Ramadhan dari koz yea...maap lah ye lama sangat tak post entry...Buat masa ini koz buzy sangat-sangat...Biasalah banyak sangat job luar kena buat^ ^(kumpul duit hihihi)...

Ahak...Layan gambar di atas okey^ ^...

Tutorial Cara Buat Spoiler Di Blog Versi 2

7 comments


Hai all...hari ini koz akan ajar korang cara membuat spoiler versi kedua dari koz...sebelum ini koz ada ajarkan cara membuat spoiler versi pertama...korang boleh lihat di SINI...Perbezaan versi kedua ini adalah ia kelihatan lebih kemas dan teratur...
Spoiler adalah gabungan kode HTML dan javascript yang bertujuan untuk menyimpan atau menyembunyikan widget blog , kumpulan teks , isi posting dan lain-lain...spoiler juga bertujuan untuk mempercepat loading pada posting blog dan cara membuatnya cukup senang...contohnya korang boleh lihat di bawah

copy paste kode ini:

Tutorial Cara Buat Spoiler Di Blog



Apa macam...okey tak? kalau berminat nak cuba buat korang bolehlah copy code di bawah dan paste di bahagian HTML code...code ini boleh digunakan di bahagian sidebar,posting dan javascript...


<div style="margin: 5px 20px 20px;"> <div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;"> <b>copy paste </b> <i>kode ini</i>: <input onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }" style="font-size: 10px; margin: 0px; padding: 0px; width: 60px;" type="button" value="Show" /></div> <div class="alt2" style="border: 1px inset; margin: 0px; padding: 6px;"> <div style="display: none;">

isi teks/gambar / kode html 

</div> </div> </div>
Ada sedikit perubahan harus dilakukan pada code berwarna merah,korang boleh menggantikannya mengikut ayat yang korang suka dan pada code berwarna biru korang boleh meletakkan teks,gambar atau code html di ruangan berkenaan...

Selamat mencuba...
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net