Apabila budak menjadi tukang masak...

2 comments


ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Inilah akibatnya kalau semua kerja dapur di serahkan pada budak kecik..hihi tomel je dier..^ ^

Kucing Bersukan...

4 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Layanzzz....^ ^....tomelkan kucing ni...hihi...agak-agak korang boleh tak kucing ni mewakili negara dalam acara tampar menampar ni??..hihihi

Gambar Budak Kepala Besi...

8 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Huhu...kuat sungguh budak ni...tak mampu koz mengatasi kekuatannya...apa yang budak ni minum erk???kacip fatimah ke???hihii...koz minum tongkat ali pun tak dapat buat bende sebegini rupa...mau benjol kepala koz kalau hantuk kepala kat batu...^ ^

Gambar Penyokong Yang Menyuluh Laser

11 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Segala Persoalan sudah terjawap selepas anda melihat gambar ini...Dan pesalah sudah pun di kenal pasti ,cuma susah nak tangkap mamat ini...silap-silap kene fire lak pasni..hihihi.....^ ^

Pertandingan Kucing Dec 2010 (International Cat Show 2010)

2 comments


Salam all...hahah adeh sempat lagi koz wat entry pagi-pagi ni....mana tak nyer dah le nak gerak ke Shah Alam kejap lagi...huhu...nak bawak anak masuk bertanding hihi...maap takleh nak borak lama-lama...bagi sesiapa yangada masa terluang jemputlah datang ke SACC Mall hari ini...ada pertandingan kucing Antarabangsa...nanti leh lah jumpa koz kat sana...hihi....ok bye...lewat dah ni^ ^

Tutorial...( Cara Letak Effect Salji Di Blog )

19 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...wah dah lama koz tak kongsi dengan korang tutorial untuk menghiaskan blog...ok...hari ini koz nak ajar korang cara nak letak effect salji di blog korang^^...Sebelum koz mulakan tutorial koz nak kasi tahu yang effect salji ini tidak memberatkan blog anda...Ada banyak tutorial yang di kongsikan para blogger-blogger lain...tapi kebanyakkannya ada yang memberatkan blog bila effect ini di pakai...Jadi korang jangan risau...Effect salji yang koz berikan ini tak memberatkan blog anda^ ^...Caranya amat mudah ...kalau korang nak cube sila ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Kemudian korang copy dan paste code di bawah

<br />
<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"></p>
<p>/***********************************************</p>
<p>* Snow Effect by BudakNakal at http://kozumiro.blogspot.com/</p>
<p>* Please keep this notice intact</p>
<p>***********************************************/</p>
<p></script><br />

kemudian save....

dan lihat hasilnya...

selamat mencuba^ ^...

Fakta Dunia Yang Kita Harus Tahu Part 4

5 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

 Hai all..hari ni koz nak kongsi faktar2 yang berikutnya pula...apa-apahal sebelum korang baca koz nak minta maap kalau fakta ini ada yng membuat sesetengah pihak terasa hihi...apa-apa pun layan okey^ ^


 Fakta 1
Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.
 
Fakta 2 
Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.
 
Fakta 3 
Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.
 
Fakta 4 
Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"
 
Fakta 5 
Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.
 
Fakta 6 
Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.
 
Fakta 7 
 Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.
 
Fakta 8 
Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.
 
Fakta 9 
Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.
 
Fakta 10 
Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.
 
Fakta 11 
Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila duduk tahiyyat akhir)

UPIN & IPIN INTERNATIONAL CAT SHOW

4 comments

Hai all...hari ini koz nak iklan sikit tentang event dari Kelab Kucing Malaysia.
Pada tarikh yang di pamirkan,Kelab Kucing Malaysia akan mengadakan Pertandingan International Cat Show 2010 di SACC Shah Alam Convention Center.Pertandingan ini berlangsung bersempena Karnivel Upin Dan Ipin di sana.Marilah Pakat ramai-ramai datang tengok show ni.Ada perlbagai jenis kucing yang akan di pamirkan dan di pertandingkan.Semua comel-comel,rugi kalau tak datang^ ^.
Jika berminat untuk menyertai pertandingan korang kenalah daftar sebgai ahli kelab di SINI .Selapas sudah isi borang , korang boleh send email kepada  khalid.karlrush@gmail.com 
Selapas sudah send anda kenalah Bank in duit keahlian seperti yang di sertakan.Kemudian barulah anda boleh menyertai pertandingan yang akan di anjurkan oleh kelab ini.
Seperti biasa setiap pertandingan yang akan di langsungkan cara untuk menyertainya , anda haruslah mengisi borang INI dan send email kepada khalid.karlrush@gmail.com 
Segala info tentang Kelab Kucing Malaysia korang bolehlah lihat di SINI.
Koz pun dah jadi ahli,jadi korang bila lagi?..hihi..Apa-apahal jumpa anda di sana^ ^

Pantun Nakal Part 3

5 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...apa kabar hari ini?sehat ke?....ahak hari ni koz tak berapa sehat lak...kepala berdenyut-denyut macam jantung...hihii...moga-moga cepat-cepatlah sembuh sakit ni^ ^...wokey...hari ini koz nak kongsi dengan korang pantun lawak yang berikutnya....Pantun kali ni pantun berkenaan Slank Negeri...Apa lagi...bacalah^ ^

 
Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...

Masak lomak cili api
Campo dongan d aun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri (org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Macam mana?hihi best x pantun-pantun di atas^ ^...hihihihi

Cari Jodoh...

4 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Pengumuman...brother di atas tidak sama sekali ada kene mengena dengan ahli kumpulan Wali-Cari jodoh...^ ^

Lirik Lagu Kambeng - Cari cewekz


Apa kenaku apa salah janggutku

janggutku yang panjang berbatu...

Tak ada yang mau dan menginginkan aku

Tuk jadi pengobat pilu

Tuk jadi penawar rindu

Tuk jadi kekasih hatiku*


kampung ke bandar selatan ke utara

Tak juga aku berjumpa

Dari musim mengawan hingga musim ramadhan

Tak kunjung aku dapatkan

Tak jua aku temukan


Oh tuhan inikah cobaan**

Ibu-ibu bapak-bapak

Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah busuk

Sama teman-temanku


Karna cuma diriku yang tak mandi-mandi...

Pengumuman-pengumuman

Siapa yang mau bantu

Tolong aku kasihani aku

Tolong carikan diriku kekasih hatiku

Siapa yang mau????
erk...bro kambeng dah nyayi tu...sama yang mau???sila isi borang kehkehkeh^^...

Pantun Nakal Part 2

5 comments

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...ahak...adei ngantok lak pagi-pagi ni...macam tak cukup tido lak...hihihi...Apa-apa hal thankz sangat-sangat pada korang yang masih sudi berkunjung di laman budak nakal ini^^...okey pagi ni koz nak kongsi dengan korang koleksi pantun-pantun nakal di ruangan blog budak nakal ini...apa lagi...jum layanzz...^ 6
1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah

2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan

3. Tiada rotan, pelempang berguna juga

4. Biar lambat asalkan tak cepat

5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi

6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula

7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar

8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock

9. Secupak takkan jadi 18 cupak

10. Gajah mati meninggalkan gading,
udang harimau mati meninggalkan kulit, manusia mati meninggal dunia

11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di dalam mulut.

12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap

13. Alang-alang mandi biar guna sabun

14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras

15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun

16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang... bisu

17. Hidup segan mati di tanam

18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa

19. Lembu punya susu cap teko dapat nama

20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis

21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau nak ngail ( beli la pukat tunda lagi baik)

22. Hendak seribu daya, tak hendak lantak kau le

23. Membujur lalu melintang pukang

24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik hari tak hujan

25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut

26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili

27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh belah

Hihihi...jangan lak korang belah betul-betul lak....sunyi karang blog koz ni^ ^....hihihi

Fakta Dunia Yang Kita Harus Tahu Part 3

4 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...ahak...next fakta lak koz nak kongsi dengan korang...sila baca sampai abis okey^^

Fakta 1
Hanya ada empat perkataan sahaja dalam bahasa Inggeris yang berakhir dengan bunyi-’dous’ iaitu tremendous, horrendous, stupendous dan hazardous. Ini membuatkan seseorang yang bernama Fidaus berasa bangga sekejap.

Fakta 2
Tahukah anda?..Di negara Norway, terdapat sebuah tempat di panggil Hell (neraka) manakala kalau kita berbuat jahat selalu, tempat yang kita akan pergi juga bernama Hell.

Fakta 3
Menurut kajian ahli sains, secara puratanya, kita akan berhenti bercakap setiap tujuh minit. Tetapi menurut seorang ahli sains yang lain yang bisu sejak lahir, secara puratanya, dia tidak boleh langsung bercakap seumur hidupnya.

Fakta 4
 Siapakah Thomas Mapother?? Lelaki itu adalah pelakon tampan, Tom Cruise, sebelum dia menukar namanya. Siapakah pula Latiff Sufian?? Lelaki itu pula ialah cuma seorang tukang kebun di Sekolah Rendah Kampung Kerinchi.

Fakta 5
Untuk mengekalkan suhu sejuk, burung unta akan mengencingkan kakinya sendiri supaya ia akan berasa sejuk apabila air itu menyejat. Anda juga boleh berbuat demikian jika hendak berbau hancing.

Fakta 6
Dipetik dari kenyataan sebuah majalah, tembakau membunuh lebih ramai rakyat Amerika (seramai 450,000 orang) setiap tahun berbanding alkohol, kokain, heroin, homisid, bunuh diri, kemalangan kereta, kebakaran dan AIDS. Untuk menyembunyikan rasa takut dikalangan orang-orang kaya pula, majalah tersebut tidak berani untuk mengatakan bahawa tembikar yang di beli dengan harga yang mahal juga mampu membunuh jika dihentak dikepala dengan kadar yang kuat.

Fakta 7
Tomato dan Timun adalah buah-buahan ya, bukan sayur. Taugeh dan Sawi pula ialah nama samaran pelukis majalah kartun Ujang ya, bukan Utopia.

 Fakta 8
Agensi keselamatan antarabangsa mengatakan jangan takut untuk menaiki kapal terbang kerana ia merupakan alat pengangkutan yang paling selamat. Ia jauh lebih selamat berbanding motosikal, bas, kereta api dan kereta. Akan tetapi agensi itu mungkin terlupa akibat jikalau kapal terbang itu terhempas ke atas jalanraya dan menimpa semua orang yang menaiki kenderaan yang disebut tadi adalah kebarangkaliannya akan hancur lebur.

Fakta 9
Jangan terkejut, kalau diceraikan satu per satu dan kemudian disusun semula, seluruh batu yang terdapat pada Tembok Besar China, cukup untuk mengelilingi bumi pada garisan khatulistiwa dengan ketinggian 2.5 meter dan jangan terkejut dengan penceraian artis-artis tempatan kerana itu semua publisiti murahan yang dapat menaikan populariti pada carta bintang paling popular.

Fakta 10
Mengikut fakta, sebelum era Masihi, terdapat satu perkidmatan ‘pos laju’ menggunakan kuda di Parsi. Posmennya akan memakai pengikat kepala dan menghantar surat tersebut merentasi Asia, beratus-ratus km tanpa henti. Mengikut akta pula, seorang Posmen yang menaiki EX5 merah dari Pos Malaysia, jika selalu berhenti-henti minum kopi di kedai mamak boleh diberhentikan kerja serta-merta.

Fakta 11
Dianggarkan sel kulit yang mati yang hilang sepanjang hayat kita cukup untuk mengisi lapan beg tepung seberat tiga kilogram dan tepung itu kalau di buat roti canai, rasanya amat lazat jika dimakan bersama-sama dengan kari kepala ikan.

Fakta 12
Ini adalah benar, ngauman seekor singa mampu didengari sejauh 3 km kecuali orang yang pekak walaupun dia hanya berada 3 cm sahaja dari singa tersebut.

Fakta 13
 Permukaan bumi adalah seluas 153,295,000 km persegi manakala orang yang jauh perjalanannya sewaktu berkelana seperti Azroy dari filem Gila-Gila Remaja pula hanya mendapat luas permandangan memandangkan dia hanya mengelilingi Kuala Lumpur sahaja.

Rompakkan Beramai-ramai

7 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Adeh inilah akibatnya kalau sepisis ini dibiarkan bermaharajalela di mana-mana...huhu...takkan takde tindakan yang di ambil???hahaha...adeh kecian mangsa rompakan ini sampai tak perasan mulut terngaga luas..hihi..lalat x masuk ke nanti??^ ^ kikiki

Pantun Nakal

6 comments

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...hari ini koz nak kongsi dengan korang koleksi pantun nakal(lawak) yang koz simpan...
ehem..ehem...pantun di bawah tiada kene mengena dengan tuan umah blog ini okey^^ hihi...

Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama si kucing belang
Kalau kau berani kejarlah kucing tu
Mesti kau kena cakar sampai berbelang-belang gak..

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kain Pak Malau, Mak Limah yang lipat
Kain aku, si pencuri yang sapu

Rumah Pak Mamat di tepi sawah
Pakai langsir berwarna biru
Ooi Pak Mat, langsir warna biru tak lawa lah
Pakailah warna kuning ke, hijau ke, kelabu asap ke.

Air pasang dalam surut pukul lima
Nyonya bangun pagi siram pokok bunga
Haloo nyonya, mau tanya sikit
Siram pokok bunga aje, tak jual sayur ka?

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Kalau padi tu belumlah masak
Janganlah tuai, taklah layu-layuan. .

Limau purut masak di dahan
Batang selasih condong uratnya
Limau purut tak boleh makan
Nanti sakit perut apa ubatnya.

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
Buat apa nak ke Pulau Pandan yang jauh tu
Pergi aje ke Kampung Pandan

Sorong papan tarik padan
Buah keranji dalam perahu
Tolonglah jangan makan buah keranji tu
Nanti badan kau orang berbau.

Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda
Ana banyak takut jalan tutup mata
Memanglah takut kalau jalan tutup mata
Sebab takut terpijak lubang Indah Water

Encik Baba jatuh dalam parit
Cik Aminah ketawa jerit jerit
Sampai hati Cik Aminah ketawakan saya jerit-jerit
Mentang-mentanglah saya jatuh dalam parit

Buai laju laju
Sampai pokok sena
Woii, jangan buai laju-laju
Nanti kang tercampak kat pokok sena

Timang tinggi-tinggi
Sampai cucur atap
Cucur atap tak sedap
Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Kenapa kau nak jolok pakai galah
Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar .

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Kat pasaraya tak ada hutang hutang
Kalau nak, bayar, Cash On Delivery

Kalau ada jarum yang patah
Jangan di simpan di dalam peti
Kesian betul dengan kau ni
Jarum patah pun kau simpan dalam peti.

Fakta Dunia Yang Kita Harus Tahu Part 2

3 comments

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 Hai all...okey koz nak kongsi fakta yang berikutnya pulak...penting untuk korang tahu...sungguh bermanfaat kalau korang baca faktar-faktar di bawah sampai abis...

Fakta 1
Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang olehnya.

Fakta 2
Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri.

Fakta 3
Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.

Fakta 4
Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.

Fakta 5
Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!.
Baca lagi untuk fakta-fakta yang boleh buat anda mereng.


Fakta 6
Apabila marah, Tasmanian Devil (sejenis haiwan yang hidup di pulau Tasmanian, selatan Australia) akan bertukar warna menjadi kemerah-merahan. Bila Makcik Leha marah, wajahnya juga akan bertukar menjadi kemerah-merahan padahal mereka bukanlah dari spesies yang sama.

Fakta 7
Gelas kaca pecah dengan kelajuan 4,827 km/j. Pecah Kaca, Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas pula ialah ayat yang selalu diguna oleh budak-budak sekolah ketika bercinta.

Fakta 8
Tahukah anda?..Otak kita mengandungi 80% air. Walaubagaimanapun..seseorang yang sudah lama tidak membuat hubungan kelamin bersama isteri akan mengalami satu sindrom yang berkaitan otak iaitu sindrom ‘masuk air’.

Fakta 9
Tahukah anda?..Belang yg kita lihat pada harimau bukan sekadar pada bulunya tapi pada kulitnya. Belang pada lelaki berhidung belang pula bukan sekadar pada hidungnya, tapi juga pada bulu hidungnya.

Fakta 10
Tidak ada satu pun perkataan yang bermula dengan huruf ‘W’ dalam bahasa Sepanyol. Sementara itu, hanya terdapat 12 huruf dalam bahasa Hawaii iaitu A,E,H,I,K,L,M,N,O,P,U dan W. Untuk pengetahuan juga, didalam Bahasa Inggeris dan Melayu mesti menggunakan ke semua huruf dari A-Z kecuali yang buta huruf kerana mereka tidak tahu membaca.

Pantun Dari Ultraman

7 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Ahak...rini koz nak kongsi dengan korang koleksi pantun khas dari super hero abang ultraman kita...hihi jom layan....


PULAU HOKKAIDO JAUH KETENGAH,
GUNUNG FUJI BERCABANG TIGA,
HANCUR RAKSASER DIKANDUNG TANAH,
ULTRAMAN YG BAIK DIKENANG JUA


DUA TIGA RAKSASER BERLARI,
MANER NAK SAMER RAKSASER KERO,
DUA TIGA ULTRAMAN BOLEH KUCARI,
MANER NAK SAMER ULTRAMAN TARO

KALAU ROBOH KOTA NARITA,
PAPAN DI TOKYO ULTARAMAN DIDIRIKAN,
KALAU SUNGGUH ITU KEJE RAKSASA,
BADAN DAN KEPALER DIER ULTARMAN 'FIRE'KAN


KAJANG ATROMEN KAJANG BERLIPAT,
KAJANG RAKSASER MENGKUAT LAYU,
KALAUW OTROMEN ACE TAK CUKUP KUAT,
OTROMEN NEOS DTG MEMBANTU

BUAI LAJU-LAJU,
SAMPAI POKOK SENA,
APA DALAM BAJU?
LAMPU OTROMEN NYALER


MENGATA DULANG PAKU SERPIH,
MANGATA RAKSASER,
OTROMEN PLAK YG LEBIH2

SUDAH GAHARU CENDANA PULA,
SUDAHLA KALAH DI'FIRE' PLAK


OWNG BERBUDI KITE BERBAHASER,
'FIRE' DIBERI PADA RAKSASER



Fire-Fire gak..jangan fire blog koz ni sudah^^hihii

Gambar Baby Yang Nakal

7 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting siteImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Nakal-nakal je semua ye...nakal die orang ada sama tak dengan koz???...hihi...geram je bile koz tengok gambar die orang^^...

Fakta Dunia Yang Kita Harus Tahu

14 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai...hari ini koz nak kongsi dengan korang fakta-fakta yang harus korang tahu dan mungkin ia akan memberi manfaat kepada korang selepas membaca dan memahaminya^^

Fakta 1
Tahukah anda apabila 350ml air yang
diambil dari sinki dan kemudiannya
dituangkan ke dalam cerek yang
mengandungi 150ml air suling dan
dibiarkan terdedah kepada nyalaan
api bersuhu 100 darjah celcius akan
menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.




Fakta 2
Percayakah anda yang air sirap
merupakan salah satu bahan asas
dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini
kerana kajian telah dibuat, seorang
pembina helikopter memerlukan air
sirap untuk menghilangkan keletihan
semasa membuat helikopter, tanpa air
sirap mungkin helikopter tersebut
tidak dapat disiapkan.

Fakta 3
Sebuah kereta yang dipandu selaju
220 km/j tidak akan dapat memotong
kereta yang dipandu selaju 40
km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang
bertentangan

Fakta 4
Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy,
jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu
dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem
La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini
pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah
kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan
nama papa Razzi.

Fakta 5
Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta
700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama
digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu
cap bendera.

Fakta 6
Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga
digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet
ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain
kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta
bukanlah magnet.

Fakta 7
Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila
diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori
oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya
benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa
ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

Fakta 8
Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh
menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

Fakta 9
Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun
telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer
daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun
tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang
burung mempunyai alamatnya yang tersendiri
sebenarnya.

Fakta 10
Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng
adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari
segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang
yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng
apabila dia berasa lapar.

Fakta 11
Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus
tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi
mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah
kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya
selama tiga bulan.

Fakta 12
Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung
tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta
dunia ialah Orang Utan.

Fakta 13
Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat
jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita
akan mengalami satu tindakbalas yang berupa
kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai
ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam
yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

Fakta 14
 yang terakhir tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca blog budak nakal ini telah
mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku mereka...


Heheh jangan mare^^

Teknik Copy Paste Yang Berkesan

6 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Inilah hasilnya...sungguh berkesankan^^...hihi rasa nak cubit-cubit jek pipi die orang^^

Budak Rempit Bawah Umur Di Saman Polis

7 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site



Haik...ape nak jadi budak-budak zaman sekarang...tak padan dengan kecik...hihihi^^

Iklan Penaja...(Pertandingan Kucing MAHA International 2010)

3 comments

Hai all...wah hari ini koz berpeluang nak jejak kaki di sana hihi...Nak buat apa lagi...nak setup barang-barang ar tuk esok,sebab esok Kelab Kucing Malaysia akan mengadakan pertandingan kucing di sana..maklmlah...Sebagai ahli kenelah bantukan?Esok maybe 2 ekor kucing milik koz dan my ehem-ehem juga akan turut bertanding...mintak-mintak dapat lah nombor 3 ke...2 ke...1 ke hihihi...insyallah...Apa lagi jum pakat ramai-ramai gegar di sana hihihi...Leh gak jumpe koz di sana...^^

Tutorial Letak Widget Jam Budak Nakal Di Blog Anda

21 comments

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...hari ini koz nak kongsi special bende dengan korang iaitu jam versi budak nakal...Apa yang nakalnyer??hihi...maksud koz jam ini design khas dari blog budak nakal ,untuk korang yang sudi dan setia mengunjungi laman budak nakal ini^^...Sebagai tanda ucapan terima kasih yang tak terhingga atas sokongan korang selama ini kepada blog budak nakal ini...koz telah menyediakan design jam pelbagai jenis warna...jadi korang boleh pilih yang mana yang korang rasa berkenan^^...

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Korang copy dan paste code di bawah(pilih colour yang korang berkenan^^)

Hijau



<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291346845.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>

Biru



<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291365835.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>

Purple



<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291366288.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>

Pink



<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291366360.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>

Kuning




<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291366425.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>

Kelabu



<div style="bottom: 0px; left: 0px; position: fixed;">
<embed height="180" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1291366485.swf" title="Budak Tomel" type="application/x-shockwave-flash" width="200" wmode="transparent"></embed></div>


Save dan lihat hasilnya^^...

Artwork...(Design Map untuk Game)

3 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil design yang koz buat untuk satu projek game ini...
Design yang koz buat adalah map untuk game tersebut mempunyai jalan raya,jalan keretapi,banggunan,kenderaan dan sebagainya.In untuk game apa ini??hihi biarlah rahsia...yang pasti ini game dalam bentuk flash.....Susah juga nak buat design ini sebab ia adalh pandangan 3/4 darjah dari atas..huhu...lagi-lagi melayan kerenah orang.suruh tukar itulah suruh tukar inilah...nak buat camne...sabar jelahkan^ ^
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net