Tempahan Watermark" tentangikram.com "

6 comments

http://img819.imageshack.us/img819/5940/watermarkikramtest.png 

Hai all...Hari ini koz nak pamirkan hasil kerja tempahan design yang koz dapat dari en ikram kita iaitu pemilik blog tentangikram.com.En ikram kita ini memerlukan perkhidmatan tempahan membuat watermark untuk blognyer.Jadi dia telah memilih koz untuk  memdesignkan watermark berkenaan.First time koz singgah di blog En ikram kita ini...wa...sangat terpegun koz melihat rupa blognya...kemas dan teratur....Kalau nak lihat rupa blog En ikram kita ini,korang klik DI SINI.

Okey berbalik pada design,koz telah hasilkan watermark ini dengan menggunakan imaginasi koz sendiri.Dengan melihat rupa bentuk,warna dll...koz dapat idea untuk mendesign watermark yang sesuai dengan blog En ikram..Macam mana rupa bentuk watermark yang dah di hasilkan??Lihat di bawah...
http://img695.imageshack.us/img695/2669/watermarkikram.png 

Tadaa...hhihi okey tak^^...harap En ikram kita berpuas hati dengan hasil watermark yang koz telah hasilkan...

p/s: Tempahan dan hasil tempahan anda boleh lihat di SINI


Semasa koz jenguk-jenguk blog En ikram kita ini terbaca nota yang En ikram kita sampaikan di blognya...Nak tahu nota apa?...Okey baca di bawah:-

Exchange link yang ke-100 akan menerima ganjaran daripada
http://www.tentangikram.com/ secara ekslusif .. cEPAT ! ,
apabila sudah jadi,sila buat entry yang anda sudah menjadi exchangelink
tentangikram.com ke 100 di blog anda ... email link entry ke ecram@yahoo.com.my

Ahak nak tahu siapa pengunjung bertuah itu??hahah Koz lah apa lagi...wa...murah tul rezeki hari ini...tak sangka lak pengunjung ke 100 itu adalah milik koz...tak sabar rasanya nak tunggu hadiah misteri itu tiba^^...

Template Pemenang Pertama COntest Saya Mahu Template Comel!!

7 comments

 ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Alhamdulillah akhirnya siap sudah proses pemberian template comel kepada pemenang tempat pertama iaitu Cik PinkyGirl.Taniah lagi sekali koz ucapkan^^.Nak tahu camne rupa template yang di maksudkan silalah terjah DI SINI...Segala design header,sidebar telah koz design khas untuk template tersebut.Memang sesuai dengan cita rasa tuan empunya blog tersebut.Sebab dier pun minat warna pink juga^^.Jadi kepada Pemenang tempat kedua dan ketiga,selepas ini koz akan designkan header korang pula okey...

FantasiaRO (Ragnarok Private Sever Malaysia)

9 comments



 ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...hari ni koz nak promot salah satu private sever dalam malaysia ini dalam game ragnarok...bagi sesiapa yang pernah main,sedang main atau belum pernah main ,jom pakat ramai-ramai join sever ini...Segala maklumat tentang sever ini korang boleh lihat di bawah.
Image
Kalau nak lagi detail korang boleh klik link di bawah^^

Control Panel
Forum

Pemenang Bertuah Dalam COntest Saya Mahu Template Comel!!!

9 comments

 ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...Ahak, di sini koz akan umumkan pemenang bertuah bagi tempat pertama,kedua dan ketiga dalam contest yang koz telah anjurkan pada bulan lepas yang telah berakhir pada 31 ogos 2010.Apa-apa hal koz nak mohon maap sebab lambat mengeluarkan keputusan contest ini atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan...hihi...jangan mare erk^^Di sini juga koz nak mohon maap lagi sekali kerana tidak dapat lampirkan gambar semasa undian di jalankan..Sepanjang contest ini berlangsung koz tak sangka kerana contest yang koz anjurkan petama kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan.Seramai 125 telah menurut serta dalam contest ini tetapi hanya 119 sahaja yang layak.Dan kepada yang join selepas contest ini di tutup koz memohon maap sebab kelayakkan anda dalam contest ini tak dapat di senaraikan atas dasar peraturan yang telah di tetapkan.

Berbalik pada keputusan contest ini.Cabutan telah di buat oleh adik bongsu koz yang bernama Wan Mohd Hariz Irfan.Pada permulaan cabutan, koz telah mencatat nama para peserta dalam helaian kertas  memudahkan undian di buat...

Selepas dah siap apa lagi, cabutan telah di buat.Untuk cabutan pertama adalah cabutan yang menentukan peserta yang memenangi tempat ketiga.Sape agaknya iye yang menang.Yeah,pemenang contest saya mahu template comel untuk tempat ketiga di menangi oleh peserta no 122 iaitu Lya Liyana tahniah koz ucapkan.Anda telah memenangi Sebuah header yang akan di design oleh koz.Sila Emailkan jenis header yang anda mahu di kozumi_ro@yahoo.com.


Untuk cabutan kedua pula akan menentukan pemenang untuk tempat kedua.Pemenangnya adalah.Yeah, Pemenang contest saya mahu template comel untuk tempat kedua di menangi oleh peserta no  90 iaitu umiee ~ tahniah koz ucapkan.Anda telah memenangi Sebuah header yang akan di design oleh koz.Sila Emailkan jenis header yang anda mahu di kozumi_ro@yahoo.com.


Saat yang ditunggukan telah tiba...Siapkan yang akan memenangi tempat petama dalam contest ini?jom kita lihat.Ahak, pemenangnya adalah peserta no 7 iaitu Pinky Pixie tahniah koz ucapkan.Anda telah memenangi Sebuah template yang telah koz janjikan bersama tapak iklan blog anda di bawah header blog koz ini.Sila add email ada di email koz okey ( kozumi_ro@yahoo.com).


Tahniah kepada para pemenang dan kepada yang tidak berjaya jangan berputus asa okey,insyallah contest seperti ini akan koz anjurkan dari masa ke semasa...mana tahu contest berikutnya rezeki anda pula.Apa-apa pun semoga kita bertemu di contest berikutnya...

Tutorial Cara Buat Widget Copy Artikel Untuk Mendapat Backlink

12 comments

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...hari ini koz akan ajar korang cara untuk memudahkan pengunjung blog anda untuk mengopy artikel yang berada dalam blog korang.Cara ini bukan sahaja memudahkan untuk para pengunjung,tetapi juga ia dapat menambah bilangan backlink ke blog korang.Seperti sedia maklum Backlink adalah link web atau blog yang disimpan di website orang lain.Backlink adalah bende yang paling penting kapada Google iaitu sebagai mesin pencari terbesar di dunia. Jumlah backlink merupakan salah satu senjata utama kepada pemilik web atau blog kerana manfaat yang akan di perolehi apabila memiliki backlink yang banyak dapat menetapkan web atau blog berada pada 20 link web atau blog yang terbaik semasa search engine di lakukan.Semakin banyak web atau blog dibuka pengunjung di dalam search engine google semakin cepat web atau blog tersebut mendapat peningkatan pada pagerank.Backlink juga dapat di lakukan dengan cara berkongsi link antara satu sama lain di dalam dunia web atau blog sebagai contoh perkongsian dengan cara "exchange Link".Dengan cara ini proses backlink akan berlaku dengan cepat dan ini akan memudahkan link web atau blog di kesan dalam proses search engin apabila di lakukan.

Sebagai contoh korang oleh lihat hasilnya di bawah artikel ini.Langkah-langkah untuk membuatnya seperti berikut:-

Langkah 1

Seperti biasa backup templet dulu kemudian Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard tekan button Ctrl+F untuk membuka ruangan Find dan cari code ini

<data:post.body/>

Langkah 3

Kemudian copy dan paste code di bawah tepat-tepat di bawah code <data:post.body/>

<div style='text-align: center;'>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<br/> <br/>
Sila copy artikel ini,
untuk mendapat backlink ke blog ini
<form action='http://www.blogger.com/blog-this.g' method='post' target='_blank'>
<textarea cols='45' name='t' onclick='select()' readonly='readonly' rows='5'>
<data:post.body/> <br/> Sumber:
<a expr:href='data:post.url'>
<data:blog.title/>
</a>
</textarea> <br/>
<input expr:value='data:post.url' name='u' type='hidden'/>
<input expr:value='data:post.title' name='n' type='hidden'/>
<input type='submit' value='Blog This!'/>
</form>
</b:if>
</div>

Pada code berwarna merah korang boleh tukar kepada ayat yang korang suka.

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...

Tutorial Cara Lancarkan/Ringankan Page Blog Dengan jQuery Lazy

18 comments

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...Hari ini koz nak kongsi ilmu baru dengan korang,terutama pada blog sesiapa yang mengalami masalah loading yang agak lama untuk membuka blog.Cara mengatasinya adalah dengan mengunakan plugin jquery.Apa kegunaan plugin ini?Kegunaan plugin jquery adalah untuk mengatasi masalah loading pada blog yang mempunyai gambar/picture yang banyak atau beraiz besar.Dengan mengunakan plugin jquery ini,jika di scroll.Gambar-gambar yang akan di pamirkan akan mengalami proses loading tanpa menganggu loading page blog anda.Maksudnya page blog anda akan loading secara lancar dengan loading gambar menyusur selepas itu.Sebagai contoh anda boleh lihat pada blog koz ini...Setiap gambar akan menjadi kelabu dahulu and selepas page di buka barulah gambar terpapar satu persatu.Ingin cuba membuatnya?Senang sahaja,ikuti lagkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Kosongkan pada tajuk widget dan kemudian copy paste code di bawah

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://img838.imageshack.us/img838/2931/loadingpagebudaknakal.jpg"
});
});
</script>


Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba....

Hakim COntest " Contest Saya Mahu Template COmel ! ! ! "

17 comments

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...ahak gambar sape kat atas ni???ha...kalau korang nak tahu,inilah gambar adik bongsu koz...comel tak^^,...Comelkan...tengok abang lah kikiki...okey sebelum ini koz ada buat posting berkenaan senarai nama peserta contest saya mahu template comel.Jadi segala link sudah di cek oleh tuan empunya nama...And sekarang koz akan fokus pada undian pula...Undian akan di tentukan secara rawak dengan menggunakan kertas yang tertulis nombor yang mengikuti turutan para peserta...dari nombor 1 hinggalah ke 125(pad peserta sila semak nombor masing-masing di sini)...undian ini akan di buat oleh adik bongsu koz ini(jangan risau nanti koz sertakan gambar semasa undian di jalankan okey)dan undian pertama yang di cabut undinya adalah untuk pemenang tempat ketiga dan undian kedua adalah untuk pemenang tempat kedua dan undian ke tiga adalah untuk pemenang tempat pertama dalam contest ini...Jadi keputusannya akan koz umumkan dalam masa terdekat okey...dan kepada yang tak sempat nak join jangan kecewa,insyallah koz akan buat lagi contest seperti ini dari masa ke semasa...

Senarai Peserta Contest " Contest Saya Mahu Template COmel ! ! ! " Akhir

50 comments

http://kozumi.sepaku.net/wp-content/uploads/2010/08/contest-blog-budak-nakal.png

Hai all...ahak cory sebab lambat membuat penutupan contest saya mahu template comel ini...Maklumlah semalamkan cuti hihihi.Okey dengan ini koz ingin memaklumkan bahawa contest ini telah tamat pada hari semalam iaitu pada 31 ogos 2010 tepat pukul 12.00 pm.Jadi di sini koz akan lampirkan senarai peserta yang telah mengambil bahagian dalam contest ini.

Nama Peserta Akhir
  1. Dаиіа
  2. Cik QiQi
  3. Cik reena
  4. Wan_hazel 
  5. Merul  (blog anda tidak dapat di kesan)
  6. FiqaSaleh
  7. Pinky Pixie
  8. Sweetmama
  9. || A r a W a n i ||
  10. makbed
  11. ♥ Roshazzy Shag ♥
  12. munna
  13. Ct SoLeHa
  14. Dieyna
  15. Ladies Of Hot Gossip
  16. dylli
  17. illafira
  18. Sisiantee
  19. Tandinh
  20. zati
  21. CheQ c kiKi LaLa
  22. Tomato Gurl's Life
  23. nadiah
  24. miss zizie
  25. amirasyraf
  26. iDa
  27. g-mie
  28. athirah
  29. gurlzzgempakzzgilezz
  30. qamarulabdullah  
  31. suzie rahman 
  32. LuVidA^^ 
  33.  eiralovechess
  34. cikgu ainura
  35. SuFian HaKim (blog anda tidak dapat di kesan)
  36. AiDa AzRyN 
  37.  ::..akubukansky..::
  38. YuYu
  39. . : : Muslimah : : . 
  40. myravea
  41. miss fieqa
  42. ATIRA :)
  43. .atynFATHIN.
  44. Gadis Suci!!
  45. a i d a ;
  46. Nurul chumel
  47.  1 ummah
  48.  cRazyBoy DaNger
  49.  dayana
  50. nanie
  51. Fara
  52. Asya
  53. Kalbu Muslimah
  54. kumikochanpunyer
  55. zatynety (blog anda tidak dapat di kesan)
  56. sayahatianda♥ (blog anda tidak dapat di kesan)
  57. ruby
  58.  elnino moona
  59. 'Note' Circle of Life
  60. Sya Syazana
  61.  mamawuby
  62. Azwan@Mr Money 
  63. aineyda98 
  64. Lya ±
  65. mak enon
  66. nisa_chan
  67. nfahk 
  68. cicakgirl
  69.  ateyn  
  70. lassiegewdix
  71.  AROL DSHW
  72.  atiqah
  73. nur_eim
  74.  Izyan Nadiah
  75.  Miza Yusof
  76.  irwani
  77.  Ms Nur Mizly
  78.  ♥ Nasiha Sakinah ♥
  79.  ~qiFFara~
  80.  Cik Z@i Pen@nG
  81.  Kakak Cashier
  82. ctnurkhijah
  83. eima
  84. eiffel
  85. Are Miera LaRa
  86. aQ gurL
  87. ^linas^
  88. FATIN kiddy
  89.  Aifi
  90. umiee ~
  91. Izzah Hayani Bt Abd.Kadir
  92. shidasyakirin 
  93. Siti Wardah
  94. ahPEKMC
  95. dak eina
  96. RucaPka
  97.  mamalieyna
  98. alyaclumsy
  99. wan
  100. Diana Doodle
  101. mas murni
  102.  ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥
  103.   Sari 
  104. eyna (sila beri link entry semula)
  105. JuE-aNNa FaUZiE
  106.  jeera
  107. aq islam(Blog anda tidak dapat di kesan
  108. Nad @ MamaZakwan
  109. nadzirah
  110. MamaRifqy
  111. emma
  112. Yuyu Johanna
  113. NaShInArOiNblOgGeR
  114. Iera Afzu
  115. Danish Farris
  116. anin
  117.   Cikgu Mardiah 
  118. Ces't La Vie
  119. nurul lalala
  120. iEra naDira
  121. cik kumbang
  122. Lya Liyana
  123. Ummu umar
  124. Syima Emi 
  125. Zalfa Scarf and Shawl

    Kepada peserta-peserta yang tersenarai,sila semak nama dan link anda.Jika terdapat kesilapan sila maklumkan kepada koz di bahagian komen.Dengan ini cabutan akan di buat dalam masa terdekat dan keputusan akan koz umumkan.Semasa cabutan di buat koz akan ambil gambar.Kepada korang good luck okey^^,...
     
    Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net